Aux Acacias

Geneva

In the context of a call for tenders for total contractor and architecture, CCHE was designated, together with the architectural firm Magizan and the total enterprise Losinger Marazzi, as the winner.

Whether you cross the Acacia Bridge or come from the Etoile district, you will end up on one of the major pieces of the future Geneva metropolis.

Positioned as a new urban landmark on the Route des Acacias on the Arve side, the "Aux Acacias" project constitutes a link between different urban fabrics while giving a subtle volumetric resonance.

Attentive to the creation of a green and fresh setting in the heart of the city, the project develops in its heart a green square planted with major trees and green terraces on the floors, visible from its open angle to the South.

A generous forecourt, offered to the public on rue du Lièvre and in the continuity of the mall of Les Vernets, extends the activities of the commercial portico. Aux Acacias : a new address in Geneva, a place where life is good, a sensitive architecture that respects sustainable development and the environment.

Year

Ongoing

Mention

1st prize

Developed by

CCHE Lausanne SA et Magizan SA

Client

Société Immobilière Acacias-Lièvre B SA

Program

Residential, Shops, Parking

Surface (SBP)

51'000 m2

Volume (SIA)

164'129 m3

Collaboration

Magizan SA and Total Company Losinger Marazzi

Realization

CCHE Lausanne SA

Concours de CCHE pour le projet Aux Acacias à Genève Suisse
Concours de CCHE Aux Acacias à Genève Suisse
Concours de CCHE Aux Acacias à Genève Suisse

Site plan 1:2500, Site plan 1:500, Longitudinal section 1:500

Concours de CCHE Aux Acacias à Genève Suisse

View of the court

Concours de CCHE Aux Acacias à Genève Suisse

Corner view Rue du Lièvre - Grand-Bureau

Concours de CCHE Aux Acacias à Genève Suisse
Concours de CCHE Aux Acacias à Genève Suisse
Concours de CCHE Aux Acacias à Genève Suisse
back to projects