Brewery Le Vaudois

Lausanne

The famous Lausanne brewery is preparing a makeover to bring itself up to date while preserving its authenticity. The project includes the creation of a vertical link between the floors of the brewery in order to boost communication and improve the modularity of the spaces.

Year

2020

Mention

1st prize

Developed by

CCHE Lausanne SA

Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse

The service/customer areas are rethought and remodelled from the point of view of harmonization and optimization. Acoustics, lighting and ventilation have also been redesigned for customer comfort.

Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse

Layout

The intention is to integrate the new project to harmonize without conflicting with the existing one and to preserve the true atmosphere of this brewery.

The search for space optimization to increase the number of services leads to a reorganization of the kitchen and bar area as well as the recovery of space in the ground floor room.

Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour la Brasserie le Vaudois Suisse

Discover the interior of the Le Vaudois brewery in virtual reality

Le Vaudois
Back to projects