International School of Geneva

Genève

Oblong and rectangular, the new school has clean lines. Consisting of two large identical and superimposed volumes, the construction is separated by an entirely glazed floor, set back from the façades on all four sides, which offers a view through the building.

Year

2005

Developed by

CCHE Lausanne SA

Client

Fondation de l’Ecole Internationale de Genève

Program

29 classrooms, 17 special rooms, library, administration, cafeteria

Surface (SBP)

11'000 m²

Volume (SIA)

57'000 m³

Realization

Implenia Entreprise Générale SA

Architecture de CCHE pour l'Ecole Internationale de Genève Suisse
Architecture de CCHE pour l'Ecole Internationale de Genève Suisse
Architecture de CCHE pour l'Ecole Internationale de Genève Suisse
Architecture de CCHE pour l'Ecole Internationale de Genève Suisse

Between each window appears a perforated metal element, a sort of technical moucharabieh, which hides coloured ventilation shutters that open and close according to the automatic temperature regulation.

This device animates the façades, breaking in a playful way the rigorous look of the whole.

Architecture de CCHE pour l'Ecole Internationale de Genève Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour l'Ecole Internationale de Genève Suisse
Architecture de CCHE pour l'école internationale de Genève Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour l'Ecole Internationale de Genève Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour l'Ecole Internationale de Genève Suisse
Architecture d'intérieur de CCHE pour l'Ecole Internationale de Genève Suisse
back to projects