Hôtel des Horlogers

Le Brassus

CCHE is carrying out for Audemars Piguet the project for the new Hôtel des Horlogers developed by the BIG office.

The project provides for the replacement of the current Hôtel des Horlogers by a new hotel with around fifty standard rooms and suites.

CCHE, appointed as the local architect and general planner of the project, is involved in a cross-cutting manner, ensuring not only the monitoring of the project but also the flow of information between the stakeholders, collaboration with the authorities, quality control and the execution of the works.

Year

2019

Developed by

BIG | Bjarke Ingels Group

Client

Manufacture d'Horlogerie Audemars Piguet SA, Le Brassus

Program

Boutique Hotel, 50 rooms available including 12 suites, conference rooms, lobby, 2 restaurants, bar and wellness area.

Floor area (GFA)

6,300 m²

Volume (SIA)

30,000 m³

Collaboration

BIG

Realization

CCHE

Réalisation de CCHE pour l'hôtel des horlogers Suisse
Hôtel des horlogers - animation schéma

The "Z" shaped building is declined in 5 ramps and is totally integrated in the hilly landscape of the Vallée de Joux. Heated with wood and made from raw materials such as local stone and wood, it has an interior walkway linking the bedrooms, lobby, restaurants, spa and seminar rooms.

Réalisation de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse

Interior architecture project

AUM. Pierre Minassian

Realisation: CCHE

Images de AUM pour le projet architecture d'intérieur
Images de AUM pour le projet architecture d'intérieur
Images de AUM pour le projet architecture d'intérieur

2019 CCHE Project

The CCHE la Vallée office was commissioned to propose a vision of interior design for the Hôtel des Horlogers, with the objective of proposing a project with a strong identity capable of embodying the rebirth of luxury tourism in the region and laying the foundations of a new style specific to the Vallée de Joux. To achieve this, the project finds its inspiration in the world and codes of watchmaking with a layout and furniture representing precision, refinement and attention to detail.

Projet intérieur de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse
Projet intérieur de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse
Projet intérieur de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse
Projet intérieur de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse
Projet intérieur de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse
Projet intérieur de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse

Foundation stone

Projet intérieur de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse

On Monday, June 4, 2018, we celebrated the laying of the foundation stone of the future Hôtel des Horlogers d'Audemars Piguet. See the article on the subject

Jobsite

Hôtel des horlogers - Page projet - vue dessus
Hôtel des horlogers - Page projet - vue bas/haut
Réalisation de CCHE pour l'hôtel des horloger Audemars Piguet en Suisse
Réalisation de CCHE pour l'hôtel des horloger Audemars Piguet en Suisse
Réalisation de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse
Réalisation de CCHE pour l'Hôtel des Horlogers Audemars Piguet en Suisse
Back to projects