La Barberole

Saint-Sulpice

The residences La Barberole take place in the heart of a set of meadows which, in the south, open onto Lake Geneva and, in the north, face the Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne and the University.

In the corners, balconies loggias open on two sides, offering through perspectives from one facade to the other. The residences are labeled Minergie© and benefit from triple glazing as well as solar panels on the roof to heat domestic hot water.

Year

2016

Developed by

CCHE Lausanne SA

Client

Chappuis & Delarive SA

Surface (SBP)

2'237 m²

Volume (SIA)

14'389 m³

Realization

Edifea Vaud SA

Architecture de CCHE d'une résidence de logements La Barberole Suisse
Architecture de CCHE d'une résidence de logements La Barberole Suisse

On the ground floor, the two buildings rise on two levels and the attics offer an additional level with terraces and verandas. The entire structure is made of concrete including the roof. The concrete façades, covered with clear plastered peripheral insulation, are animated by both square and rectangular glazing formats.

Architecture de CCHE d'une résidence de logements La Barberole Suisse
Architecture de CCHE d'une résidence de logements La Barberole Suisse

Between the two entities, a park encourages encounters between residents and, at the same time, houses an underground parking lot.

Architecture de CCHE d'une résidence de logements La Barberole Suisse
Architecture de CCHE d'une résidence de logements La Barberole Suisse
Architecture de CCHE d'une résidence de logements La Barberole Suisse
Architecture de CCHE d'une résidence de logements La Barberole Suisse

The dwellings are studios, two-and-a-half to four-and-a-half rooms.

back to projects