Préverenges Villa

Préverenges

On a plot of land overlooking the lake, the client wished to build a contemporary villa on a single level for a better integration into the landscape. The walls develop like rising blades, creating interior spaces and views of the exterior.

The roof, composed of several intertwined slopes, recalls the cutting of the hills of neighboring France. The roof is deliberately detached from the walls in order to assert its meaning.

Developed by

CCHE Lausanne SA

Year

2011

Client

Private client

Program

Detached house with annex and swimming pool

Floor area (GFA)

820 m2

Volume (SIA)

3'250 m3

Realization

CCHE Lausanne SA

Architecture de CCHE pour une Villa à Préverenges Suisse
Architecture de CCHE pour une Villa à Préverenges Suisse
Architecture de CCHE pour une Villa à Préverenges Suisse
Architecture de CCHE pour une Villa à Préverenges Suisse
Architecture de CCHE pour une Villa à Préverenges Suisse
back to projects